images/2MANHADJ.jpg
JGLOBAL_PRINT

El-Forkani blundert

Aboe Youssef Abdoel-Ghafoer

Yassin El Forkani beweert dat het aanraken in de theologie (lamasa) altijd geslachtsgemeenschap mee wordt bedoeld, en hij schrijft deze grote leugen toe aan de grote geleerde en metgezel Ibn ‘Abbaas -radia Allaahoe 'anhoemaa-, terwijl de profeet –Sallallaahoe alaihi wasallam- in deze Hadieth duidelijk zegt dat het aanraken een vorm van ontucht is van de hand. Daarnaast zou dat betekenen dat je elke vorm van lichamelijk contact kan hebben zolang het geen geslachtsgemeenschap is.

RokBox :: PDF File
JGLOBAL_PRINT

Het kwaad van Yahyaa al-Hajoerie

Shaykh al-'Allaamah Rabie' bin Haadie al-Madkhalie

“Neem een standpunt van mannen tegenover hem. Hij heeft de mensen van salafiyyah kwaad aangedaan. Er is niemand die meer kwaad doet dan Yahya. Alleen Damaaj is overgebleven [d.w.z. wordt als salafi beschouwd] en alle andere centra zijn onder de voeten [d.w.z. zijn niets] behalve Damaaj. O mijn broeder, wij hebben vele centra en allen bevinden zij zich op salafi manhadj. Zij roepen ernaar op en verdedigen het en allen zijn onder de voeten [volgens Yahya] en niemand vertelt hem ‘je hebt het verkeerd’? [Zij prijzen hem alleen met] an-Naasihoel Amien, an-Naasihoel Amien, dit is geen salafi opvoeding. En dit is niet van de salafi manhadj.

RokBox :: PDF File

JGLOBAL_PRINT

dodengebed voor osamah bin laden

Shaykh 'Abdoellaah bin 'Abder-Rahiem al-Boekhaarie

En wat betreft het bidden voor hem, zoals ze zeggen het gebed van Gaa’ib (gebed voor een afwezige persoon), dan zien we dit niet [als correct]. We zien niet (we geloven niet) dat mensen moeten worden opgeroepen om voor hem te bidden. Als sommige mensen voor hem hebben gebeden op sommige plaatsen door zijn familie en dergelijke, dat is voor hen (om het te doen als zij willen). Wat betreft het oproepen van mensen om voor hem te bidden, dan: neen. Het gebed voor een persoon die Gaa’ib (afwezig) is heeft voorwaarden

RokBox :: PDF File

Volg Ons Op

TWITTER

YOUTUBE

RSS

 

Contact

Voor vragen, opmerkingen en suggesties m.b.t. onze publicaties en activiteiten kunt u ons gerust mailen.

Let op! Voor religieuze vragen adviseren wij om zelf - hetzij direct of indirect - contact op te nemen met iemand van de geleerden of studenten.

Mail Ons