images/2MANHADJ.jpg
JGLOBAL_PRINT

Innovaties in de maand radjab

■ Shaykhoel-Islaam 'Abdoel-'Aziez ibn 'Abdillaah ibn Baaz

Vraag: Sommige mensen wijden de maand Radjab aan bepaalde aanbiddingen, zoals salaat ar-raghaa'ib (12 rakaat tussen het magreb en 'ieshaa gebed) en het doen herleven van de 27ste nacht van deze maand. Heeft dit een basis in de islamitische wetgeving? Moge Allaah u 
belonen met het goede.


JGLOBAL_PRINT

Het oordeel over mawlid an-nabawie

Shaykhoel-Islaam 'Abdoel-'Aziez bin 'Abdillaah bin Baaz

De profeet heeft zijn oemmah niet verteld dat het vieren van zijn geboortedag een toegestane zaak is, zodat zij dit gaan doen. Ook heeft hij -vrede en zegeningen over hem- zijn geboortedag gedurende zijn leven nooit gevierd en de metgezellen -moge Allaah tevreden over hen zijn- zijn degene die het meest van hem houden en hebben de meeste kennis over zijn rechten en ook zij vierden deze dag niet. Zowel de rechtgeleide kaliefen als de andere metgezellen deden dit niet. Ook degene die hen met correctheid volgden in de eerste drie beste generaties hebben deze dag niet gevierd. Denk jij dat zij allen onwetend waren over het recht van de profeet of dat zij hierin tekort kwamen, tot degene die na hen kwamen deze tekortkoming aan het licht hebben gesteld en zijn recht compleet hebben gemaakt? Neen, bij Allaah, dit zegt geen weldenkend persoon die de positie van de metgezellen en die hen op het juiste pad hebben gevolgd kent!

RokBox :: PDF File

JGLOBAL_PRINT

Het vieren van de 27e nacht van ramadaan

Het Permanente Comité voor Islamitisch Onderzoek en Fataawaa

Wat is het oordeel over het specifiek vieren van de 27ste nacht van ramadaan?

RokBox :: PDF File

Volg Ons Op

TWITTER

YOUTUBE

RSS

 

Contact

Voor vragen, opmerkingen en suggesties m.b.t. onze publicaties en activiteiten kunt u ons gerust mailen.

Let op! Voor religieuze vragen adviseren wij om zelf - hetzij direct of indirect - contact op te nemen met iemand van de geleerden of studenten.

Mail Ons