images/2MANHADJ.jpg
JGLOBAL_PRINT

De geleerden van onze tijd - shaykh Aboe Rabie' 'Arafaat

Shaykh Aboe Rabie' 'Arafaat al-Mohammadie

Vraag:
Wie zijn de grote geleerden van onze tijd? En wie is shaykh Rabie’, over wie zoveel slecht wordt gesproken?

JGLOBAL_PRINT

Is de adhaan van ‘Othmaan -radiallaahoe 'anhoe- een innovatie?

■ Shaykh al-'Allaamah Saalih bin Fawzaan al-Fawzaan –hafidhahoe Allaah–

Vraag: Moge Allaah u het goede schenken. Wat is de correctheid van de uitspraak ‘De adhaan van ‘Othmaan is een innovatie en dwaling’?
JGLOBAL_PRINT

Een verduidelijking over Gaza

■ Het Permanente Comité voor Islamitisch Onderzoek en Fataawaa

Het permanente comité voor onderzoek en fataawa in het koninkrijk van Saoedi Arabië, heeft -met veel verdriet, smart en pijn- gevolgd wat er gebeurt met de moslims in Palestina en in het bijzonder de Gaza-strook. De onophoudelijke onderdrukking en moord op kinderen, vrouwen en ouderen, de schending van de heiligdommen, het vernietigen van huizen en faciliteiten, en daarbovenop het terroriseren van de veiligheid van burgers. Er is geen twijfel over mogelijk dat dit een geweldige criminele onderdrukking is ten opzichte van het Palestijnse volk.

RokBox :: PDF File
JGLOBAL_PRINT

een brief aan de nieuwe praktiserende

Shaykh 'Ali bin Yahyaa al-Haddaadie

Het belangrijkste dat Allaah voor jou verplicht heeft gesteld is het monotheïsme; dat jij Hem alleen aanbidt in alle vormen van aanbidding zoals doe’a (smeekbedes), isti’aadha (toevlucht zoeken), istighaathah (redding zoeken), rajaa’ (hoop), tawakoel (vertrouwen), dhabh (slachten), nadhr (belofte) en andere vormen van aanbidding zowel uiterlijk als innerlijk, in woord of daad. Het monotheïsme heeft vele vertakkingen dus je moet er veel aandacht aan schenken door het te leren en te begrijpen. En het beste wat is geschreven over het monotheïsme in aanbidding is Kitaab at-Tawhied (het boek van monotheïsme) door shaych-al-Islaam Mohammed ibn AbdoelWahhaab -moge Allaah hem genadig zijn-.

RokBox :: PDF File

Volg Ons Op

TWITTER

YOUTUBE

RSS

 

Contact

Voor vragen, opmerkingen en suggesties m.b.t. onze publicaties en activiteiten kunt u ons gerust mailen.

Let op! Voor religieuze vragen adviseren wij om zelf - hetzij direct of indirect - contact op te nemen met iemand van de geleerden of studenten.

Mail Ons