images/4HADIETH.jpg
JGLOBAL_PRINT

Vermijd de mensen van begeerten

Imaam ibn Battah al-'Oekbarie

"Als je over de dadjaal hoort, vermijd hem dan naar jouw beste mogelijkheid. Want waarlijk een man zal hem benaderen terwijl hij denkt dat hij een gelovige is. De dadjaal zal hem blijven beïnvloeden totdat hij hem uiteindelijk zal volgen vanwege wat hij aan misvattingen zal zien.”

RokBox :: PDF File
JGLOBAL_PRINT

Aansporing tot het nachtgebed

Op gezag van ‘Oeqbah ibn ‘Aamir dat de  Profeet   heeft gezegd:      

"Een man van mijn gemeenschap staat op in de nacht en bestrijdt zijn ego om de reiniging te verrichten; en er bevinden zich bij hem knopen.

JGLOBAL_PRINT

Vertel ons over ar-Ra'd, wat is het?

Imaam al-Moehadith At-Thirmidhi

'De joden kwamen naar de boodschapper van Allaah  en zeiden: "O Abal Qaasim! Vertel ons over ar-Ra'd, wat is het?" Hij  antwoordde: "Een engel van de engelen die verantwoordelijk is over de wolken. Hij heeft vuurschichten bij zich waarmee hij de wolken stuurt waarheen hij dat wil."

RokBox :: PDF File
JGLOBAL_PRINT

definitie van hadieth al-marfoe'

Shaykh al-'Allaamah 'Abdoel-Mohsin al-'Abbaad

Almarfoo’ is datgene wat toegeschreven wordt aan de Profeet -salla Allahoe alayhie wa sallamdoor een verklaring of als oordeel van een uitspraak, handeling of stilzwijgende instemming. Deze bestaat uit zes soorten want elke van de uitspraak, handeling en stilzwijgende instemming zijn raf’ door een verklaring of als oordeel..

RokBox :: PDF File

Volg Ons Op

TWITTER

YOUTUBE

RSS

 

Contact

Voor vragen, opmerkingen en suggesties m.b.t. onze publicaties en activiteiten kunt u ons gerust mailen.

Let op! Voor religieuze vragen adviseren wij om zelf - hetzij direct of indirect - contact op te nemen met iemand van de geleerden of studenten.

Mail Ons